VJEŠÁK ONLINE

Vzhledem k současné situaci jsme klub 10. března uzavřeli. To ovšem neznamená, že by Vješák nefungoval dál, rozhodli jsme se, že vytvoříme náhradní možnosti a přešli s klubem do online režimu. V praxi to znamená, že nám mohou mladí lidé napsat prostřednictvím sociálních sítí, jak se mají, nebo čím právě žijí. Někteří rovněž využívají tuto možnost pro pomoc v oblasti školních povinností.

Na jednu stranu chceme být ve společném kontaktu, ale zároveň si uvědomujeme, že dnešní doba žene mladé k obrazovkám ještě více než dříve. Proto holky vedoucí vymyslely způsob vzájemného povzbuzení v podobě pečení sušenek. Recept zveřejnily online, ale pečení muselo proběhnout v jednotlivých domácnostech, fotky výsledků pak společně sdílely opět na internetu. Nejenže se dívky doma něco nového naučily, ale jejich rodiny se mohly radovat z napečených sušenek.

Neprocházíme lehkým obdobím, ale chceme v něm mladou generaci i nadále podporovat, dávat jednoduché a praktické výzvy a být ve vzájemném kontaktu. Věříme, že nás tato situace může mnohému naučit, ať už v rodinném prostředí, vzájemných vztazích, nebo v oblasti trpělivosti a vděčnosti. Fandíme do dalších dní!

Tým Vješáku